asenseofstyle.blogg.se

En blogg om inredning med fokus på styling, möbler & detaljer. Interior design, home styling and details. The occasional food inspiration. A sense of style. Välkommen! Instagram: _asenseofstyle


Söndagsfrukost / Sunday breakfast

Publicerad 2014-04-27 21:46:17 i Allmänt,

Gjorde vitlöksbaguetter till dagens frukost och det var så gott!
De går också att köpa färdiga men för er som uppskattar hembakat; här kommer receptet!
 2 st baguetter: 25 g jäst, 3 dl vatten, 1/2 dl olja, 6 dl vetemjöl, 1 nypa salt

Smula sönder jästen i en bunke, värm vattnet och oljan fingervarmt, slå detta över jästen. Rör tills all jäst har lösts upp. Salta en aning. Rör i ca 5 dl vetemjöl, arbeta ihop detta till en deg. Tillsätt den sista decilitern mjöl lite i taget. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Arbeta ihop den jästa degen och dela i två lika stora delar. Rulla till en ca 30 cm lång rulle. Platta till eller kavla ut den så att den blir ca 30 x 10 cm. Bred vitlökssmöret i mitten och nyp sedan ihop rullen ordentligt, ungefär som om du skulle baka en calzonepizza. Tvinna rullen ett par varv och lägg sedan på en plåt och låt jäsa ytterliggare 20 minuter under bakduk. Upprepa samma sak med den kvarstående degbiten.

Grädda i ca 30 minuter i 225 grader. Låt bröden svalna utan bakduk, då får brödet en knaprigare skorpa.

Vitlökssmör: 50 g smör, 2 vitlöksklyftor. Låt smöret stå framme så att det är rumstempererat. Pressa vitlöksklyftorna ner i smöret och rör om ordentligt. Mums, mums!

***
I did garlic baguettes for breakfast today and they were so good!
You can buy ready-made as well, but for those who appreciate homemade ones; here's the recipe!
 
2 baguettes : 25 grams of yeast, 3 cups water, 1 /2 cup oil, 6 cups flour, 1 pinch salt
Crumble the yeast into a bowl, heat water and oil lukewarm, beat this over the yeast. Stir until all the yeast has dissolved. Salt slightly. Stir in about 5 cups flour and knead together into a dough. Add the last decilitere of flour a little at a time. Let it rise under a cloth for about 1 hour
Work the fermented dough and divide into two equal parts. Roll to an approximately 30 cm long roll. Flatten or roll it out so that it is about 30 x 10 cm. Spread the garlic butter in the middle and pinch together the roll tightly, as if you were to bake a calzonepizza. Twist the reel a few turns and then place on a baking sheet and let rise for further 20 minutes under a cloth. Repeat the same procedure with the remaining dough chunk.

Bake for about 30 minutes at 225 degrees (Celsius). Let the loaves cool without a kitchen towel, that will allow the bread to get a crispier crust.
Garlic Butter: 50g butter ,2 cloves garlic. Put the butter out so that it's room temperature. Squeeze the garlic cloves into the butter and stir well.
Yum , yum!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Länkkatalog.net